Испанският шампион Барселона играе при срещу украинския Шахтьор Донецк на Естадио

...
Испанският шампион Барселона играе при срещу украинския Шахтьор Донецк на Естадио
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Барселона 2:0 Шахтьор Донецк, втората част стартира

Испанският първенец Барселона играе при против украинския Шахтьор Донецк на „ Естадио Олимпик Луис Компанис “ в дуел от третия кръг на група „ H “ в Шампионската лига. Феран Торес откри резултата в 30-ата минута.

Каталунците са водач в групата с 6 точки след две победи досега, до момента в който Шахтьор е трети с три пункта.

/

Срещата започва с опит за напън на каталунците и се настаниха в половината на своите посетители.

При опит за изнасяне на топката от страна на Шахтьор, в осмата минута, футболистите на украинския отбор сбъркаха и Фермин Лопес я получи в наказателното поле. Той финтира чудесно, само че не съумя да преодолее вратаря Дмитро Ризжик, който направи чудесно избавяне.

Четири минути по-късно Олексндър Зубков насочи добър удар отдясно в наказателното поле, който отиваше в долния ляв ъгъл на Марк-Андре тер Стеген, само че беше слаб и вратарят улови.

В 25-ата минута Барселона провежда добра офанзива отдясно, при която Ламин Ямал изведе отдясно Жоао Кансело, който влезе в наказателното поле, финтира бранител и стреля към вратата, само че Рижник съумя да избави.

Натискът на домакините даде резултат в 28-ата минута, когато резултатът беше открит. Илкай Гюндоган откри по превъзходен метод Фермин Лопес зад тила на отбраната в наказателното поле, само че изстерелът на младежа се отби от дясната греда на Рижник. Топката обаче попадна на пътя на Феран Торес, който разстреля вратаря при добавката. Първоначално попадението не беше зачетено поради засада, само че след разглеждане със системата ВАР голът бе зачетен – 1:0.

Think before you get in the water with a shark
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
Барселона бързо удвои преднината си в 36-ата минута, когато голмайсторът Торес откри Фермин Лопес в кулоар, а младокът пое топката и от границата на наказателното шутира мощно, топката се отби от лявата греда на Рижник и попадна във вратата му – 2:0 след доста красиво осъществяване на 20-годишният футболист.​

До почивката каталунците продължиха да нападат и имаха добър късмет за трети гол, само че подобен не падна.

⏰ HALFTIME IN BARCELONA!

2️⃣ Barça (Ferrán Torres 28' | Fermin Lopez 36')
0️⃣ Shakhtar |
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
LIVE  |

1:0 Феран Торес 30'

, група „ H “, трети кръг

Главен арбитър: Иван Кружляк, Словакия

Стадион: „ Естадио Олимпик Луис Компанис “, Барселона, Испания

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР